Bulgarije

Als gedachtenexperiment ben ik beginnen na te denken over het verlaten van Nederland. Niet omdat ik per se weg wil, maar om enerzijds een alternatief te hebben als de maatregelen doorgaan en anderzijds al concreet energie te kunnen stoppen in hoe we daadwerkelijk kunnen/mogen leven; veel meer in samenwerking met elkaar en de natuur. In navolging van het filmpje waarin iemand oproept te vertrekken en dan naar een arm land te gaan in Latijns-Amerikan, Z.O.Aziƫ of Oost-Europa, heb ik voor Bulgarije gekozen.
Waarom dit land?
1. Er zijn veel mogelijkheden om hier zelfvoorzienend te leven.
2. Mensen hebben sinds lang een (gezond) wantrouwen richting overheid en zorgen dat ze zo onafhankelijk mogelijk hun eigen leven kunnen leiden.
3. De prijzen voor vastgoed zijn nog laag, zeker op het platteland.
4. Het is per auto te bereiken waardoor je testen en vaccins nu nog kunt ontlopen.
5. Slechts 29% van de bevolking is ‘gevaccineerd’ en vermoedelijk geldt dat vooral voor de mensen in de stad. Er is dus een goede kans dat je in een dorp terecht komt waar niemand dit biowapen heeft laten inspuiten.

Ook Bulgarije zal niet aan de klauwen van de globalisten kunnen ontkomen, maar vermoedelijk is het platteland niet interessant genoeg en kun je het daar nog jaren uitzingen, zeker als je met een groep gaat, daar op goede voet komt te staan met de lokale bevolking, richting zelfvoorzienendheid gaat en ‘off grid’.

Voor vastgoed zijn de volgende websites het beste gebleken:

Bulgarian House

Vratzata

Property under 20K (mocht je meer geld hebben, dan kun je bovenaan ook voor een andere prijs kiezen)

Kies je voor een eigendom onder de 10.000 euro, dan is de kans groot dat het huis nog niet meteen leefbaar is en je moet renoveren. Zo is er vaak geen badkamer en/of toilet binnenshuis aanwezig. Kies je voor een eigendom tussen 15.000 en 20.000 euro dan kun je in een vergelijkbaar huis terechtkomen als waar je in NL 300.000 voor betaalt, en dan heb je vaak hier nauwelijks grond er om heen en heb je daar fruitbomen, een eigen waterput en een moestuin.